Dohledatelnost původu zboží. Systém fTrace. - Švandová, Kateřina (2018)
Cílem práce je zhodnotit současné fungování systému fTRACE pro dohledání původu čerstvých potravin z pohledu úrovně vkládaných dat a z pohledu náročnosti zapojení pro účastníky dodavatelského řetězce a navrhnout konkrétní změny, které by umožnily zlepšit problematické části tohoto systému. Součástí práce je také zvážení využití systému pro sledování tabákových výrobků. V teoretické části je popsána platná legislativa vztahující se k potravinám zařazeným do systému a legislativa pro tabákové výrobky, která představuje závažný budoucí problém pro výrobce a dodavatele tabákových výrobků.