Efektivnost vzdělávání a školení ve vybrané společnosti - Niedermeier, Pavel (2018)
Tato práce řeší efektivitu školení a vzdělávání zaměstnanců ve vybrané společnosti. Práce je rozdělena do dvou částí. První část je věnována teoretickému rozboru základních poznatků a pojmů týkajících se školení a vzdělávání zaměstnanců. Teoretická část dále obsahuje informace o řízení lidských zdrojů, jehož součástí je samotné vzdělávání zaměstnanců. Druhá praktická část již pojednává o systému školení a vzdělávání zaměstnanců v konkrétní společnosti. Cílem této práce je, na základě rozboru aktuálního systému školení a vzdělávání, dotazníkového šetření a hloubkových rozhovorů, zhodnotit efektivitu školení a vzdělávání ve vybrané společnosti. Součástí práce jsou také návrhy na zlepšení školících a vzdělávacích aktivit, které jsou ve společnosti aktuálně vedeny.