Podnikatelský plán na založení minipivovaru. - Vrána, Tomáš (2018)
Bakalářská práce se zabývá vypracováním podnikatelského plánu na založení minipivovaru. V práci porovnávám dvě zvažované varianty. První variantou je pořízení dříve funkčního pivovaru, nemovitosti, v Plzeňském kraji. Druhou variantou je zřízení minipivovaru v již existujících prostorách v Praze. Práce představuje trh s minipivovary v ČR, zkoumá velikost tohoto trhu a zkoumá také povědomí a názor veřejnosti na tento segment. Teoretická část ještě obsahuje popis základních surovin vhodných k výrobě piva. Praktická část se zabývá marketingovou strategií, portfoliem produktů, vyhodnocením výzkumu. Součástí je i finanční plán na sedm let u obou variant a SWOT analýzy. Výsledkem práce je zvolení nejvhodnější varianty k realizaci.