Podnikatelské prostředí ve Francii - Schweinerová, Ladislava; Müllerová, Františka, 1948-; Křenková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Hlavním cílem práce je charakterizovat politicko-právní, ekonomické, sociálně-kulturní a technologické prostředí Francie a pomocí těchto poznatků zjistit, zda je francouzské podnikatelské prostředí atraktivní pro české firmy a pokud ano, tak které české firmy mají na tomto trhu největší pravděpodobnost uspět. Dílčími cíli je pak popis možností vstupu českého subjektu na francouzský trh a zjištění oborových příležitostí. První kapitola obsahuje definici pojmu podnikatelské prostředí, hodnocení dle mezinárodních organizací a indexů konkurenceschopnosti. Zároveň se také zmíním o použitých metodách (PEST a SWOT analýza). Ve druhé kapitole aplikuji poznatky z první kapitoly a provedu PEST a SWOT analýzu podnikatelského prostředí ve Francii. Třetí kapitola pojednává o možnostech vstupu českého subjektu na francouzský trh, o jednotlivých právních formách podnikání a o oborových příležitostech českých subjektů. Součástí čtvrté kapitoly jsou dva řízené rozhovory, které poté porovnám s poznatky z teoretické části práce. V úplném závěru pak najdeme shrnutí myšlenek a doporučení pro české firmy, které se chystají na francouzský trh proniknout.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses