Sociálněprávní aspekty volného pohybu zaměstnanců a samostatně výdělečně činných osob v Evropské unii - Kvapilová, Nikola; Chvátalová, Iva; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce pojednává o koordinaci systémů sociálního zabezpečení na unijní úrovni, o její působnosti, principech a omezeních. Zaměřuje se především na zaměstnance a osoby samostatně výdělečně činné. Práce se věnuje i sociální politice EU a přibližuje právní úpravu volného pohybu zaměstnanců a samostatně výdělečně činných osob. Hlavním cílem práce je zhodnotit právní úpravu koordinace a navrhnout případná zlepšení. Dílčím cílem práce je posoudit povinnosti zaměstnanců a samostatně výdělečně činných osob, které migrují za prací z České republiky do jiného členského státu.
Vedoucí práce: Iva Chvátalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses