Podnikání zahraničních osob v Čr - Gaydamak, Elizaveta; Švarc, Zbyněk, 1950-; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou podnikání cizinců na území České republiky. Cílem práce je vytvořit stručný přehled způsobů a podmínek podnikání zahraničních osob s důrazem na možnosti a podmínky podnikání zahraničních osob v České republice bez založení obchodní společnosti a posoudit, zda prostředí českého právního řadu je dostatečně příznivé pro zahájení podnikání zahraniční osobou. První kapitola se zabývá možnostmi vstupu podnikatelů na zahraniční trh. Druha kapitola popisuje právní aspekty pobytu cizinců v ČR a jejích podnikání podle živnostenského zákonu. Třetí kapitola bakalářské práce se zabývá vybranými možnostmi podnikání cizinců bez nutnosti vytvoření nové obchodní společnosti.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses