Marketingová strategie společnosti Inditex na českém trhu - Stanchulyak, Ksenia (2018)
Cílem této bakalářské práce je provést analýzu současné marketingové strategie společnosti Inditex a prozkoumat, jestli je aplikovaná na českém trhu. Teoretická část se zabývá vysvětlením pojmů marketingová strategie, mikro a makroprostředí podniku, seznamuje čtenáře s různými druhy marketingových strategií. Dále se práce zaměřuje na problematiku využívaní marketingu ve sféře mody a vysvětlení pojmů quick response a fast fashion. V navazující praktické části je uvedená informace o historickém vývoji společnosti, jejich finančních ukazatelích. Pak pomocí různých analýz je ohodnoceno okolí společnosti a interní situace, odhaleny silné, slabé stránky, příležitosti a hrozby. Na základě dosažených výsledku jsou uvedeny shrnutí a popis klíčivých prvků strategie společnosti Inditex a také prokázaná její účinnost na českém trhu.