Finančná analýza spoločnosti Pivovar Nymburk, s. r. o. - Bubanec, Jozef; Drozen, František; Knopp, Dan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Cieľom tejto diplomovej práce je zhodnotiť finančnú situáciu spoločnosti Pivovar Nymburk, s. r. o., a to využitím metód používaných tradične v rámci finančnej analýzy. Práca je rozdelená do dvoch hlavných častí. Prvú časť predstavuje teoretická časť, ktorá dopodrobna popisuje finančnú analýzu a jej klasické metódy. Druhou časťou je praktická časť, ktorá aplikuje v praxi metódy finančnej analýzy vo vybranom podniku. Praktická časť obsahuje analýzu pivovarníckeho trhu, po ktorej nasleduje finančná analýza konkrétneho podniku, ktorá obsahuje horizontálnu a vertikálnu analýzu rozvahy a výkazu ziskov a strát, analýzu pracovného kapitálu, pomerovú analýzu vrátane pyramídového rozkladu ROE, analýzu využívajúcu komplexné modely a analýzu ekonomickej pridanej hodnoty.
Vedoucí práce: František Drozen
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses