Komparace daňového zatížení zaměstnanců v České republice a Německu - Váňová, Michaela (2018)
Práce se zabývá analýzou daně z příjmů s podrobným rozborem daně z příjmů ze závislé činnosti a sociálního a zdravotního pojištění v České republice a v Německu. V rámci teoretické části se věnuji popisu daňových systémů se zaměřením na zdanění příjmů ze závislé činnosti. Jejím cílem je komparace daňového zatížení vybraných skupin zaměstnanců provedená na základě modelových výpočtů se shodnými parametry pro Česko a Německo. Výsledkem je zjištění výhodnosti daňového prostředí z pohledu zaměstnanců. Cílem je komparace daňové zátěže zaměstnanců v České republice a v Německu, a to dle legislativy platné v roce 2018.