Komparace daňového zatížení zaměstnanců v České republice a Německu - Váňová, Michaela; Filipová, Vladimíra; Drozen, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Práce se zabývá analýzou daně z příjmů s podrobným rozborem daně z příjmů ze závislé činnosti a sociálního a zdravotního pojištění v České republice a v Německu. V rámci teoretické části se věnuji popisu daňových systémů se zaměřením na zdanění příjmů ze závislé činnosti. Jejím cílem je komparace daňového zatížení vybraných skupin zaměstnanců provedená na základě modelových výpočtů se shodnými parametry pro Česko a Německo. Výsledkem je zjištění výhodnosti daňového prostředí z pohledu zaměstnanců. Cílem je komparace daňové zátěže zaměstnanců v České republice a v Německu, a to dle legislativy platné v roce 2018.
Vedoucí práce: Vladimíra Filipová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses