Srovnání českého a německého daňového systému se zaměřením na daň z příjmů FO - Feiferová, Klára; Filipová, Vladimíra; Pastrňák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na daň z příjmu fyzických osob v České republice a v Německu. Práce obsahuje 2 části, část teoretickou a část praktickou. V teoretické části se vychází z dostupných zdrojů, převážně daňových zákonů obou zemí. V této části je popsáno fungování daňového systému v obou státech, dále jaké jsou druhy příjmů a jejich specifika v každé z obou zemí. Praktická část je zaměřena na konkrétní příklady s konkrétními čísly. Příklady jsou vybírány tak, aby byly možné a poměrně časté i v reálném životě. Výsledkem práce je porovnání míry zdanění příjmu v obou zemích. V práci je zmíněno i zatížení sociálním a zdravotním pojištěním na příjmu fyzických osob s následným opětným porovnáním České republiky a Německa.
Vedoucí práce: Vladimíra Filipová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses