Percepce konceptu CSR z pohledu malých a středních firem a odlišnosti jeho uplatnění v České republice a ve Francii - Kolovecká, Adéla (2018)
Předkládaná diplomová práce se zaměřuje na zhodnocení úrovně společenské odpovědnosti firem a přístupu malých a středních podniků k tomuto konceptu v České republice a ve Francii. K tomuto účelu je použita analýza vlastního výzkumu ve formě dotazníkového šetření, které zjišťuje, jak velké procento MSP aktivně uplatňuje koncept CSR, jaké aktivity jsou vyvíjeny a jaké výhody jim jejich strategie CSR přináší, s následnou komparací situace na uvedených trzích. Práce je členěna do tří tematických celků. První kapitola se nejprve věnuje teoretickým východiskům práce. Druhá část se následně zabývá představením současných znalostí v oblasti CSR na českém a francouzském trhu, uvedením významných zjištění realizovaných výzkumů na zpracovávané téma a předloží základní odlišnosti použití konceptu CSR na těchto dvou trzích. Třetí kapitola je věnována praktické části, tedy vlastnímu výzkumu a jeho vyhodnocení. V závěru práce jsou nastíněna doporučení, rady a opatření pro malé a střední firmy vycházející z best practice obou zkoumaných zemí.