Faktory ovlivňující výběr středního vzdělání v ČR - Rytinová, Markéta (2018)
Téma bakalářské práce spadá do problematiky marketingu středních škol a středních odborných učilišť v Jihočeském kraji. Vlivem celkového poklesu žáků v České republice, střední školy řeší otázku, jak přilákat dostatečný počet potenciálních zájemců. Tuto situaci řeší i vybraná škola, proto je cílem práce zjistit faktory, které ovlivňují žáky při výběru oboru studia a střední školy. Skupinu respondentů výzkumu tvoří žáci studující na Střední škole a Středním odborném učilišti v Jindřichově Hradci a jeden zaměstnanec školy s vyšším postavením. Výstupem práce je poskytnutí výsledků výzkumu zkoumané škole za účelem umožnění zapracování získaných poznatků do stávající marketingové komunikace. Upravená marketingová komunikace by mohla vést ke zvýšení počtu potenciálních uchazečů.