Marketingová komunikace Evropské unie směrem k mladé generaci - Vencbauerová, Kateřina (2018)
Diplomová práce se zabývá tématem komunikace evropských otázek směrem k mladým lidem. Vzhledem k situaci v české společnosti, která komunikaci ze strany Evropské unie vnímá buď negativně, nebo vůbec nevnímá, je cílem práce zjistit, zda tyto názory sdílí i mladí lidé ve věku mezi 15 a 19 lety. Teoretická část práce vymezuje pojem "marketingová komunikace" a popisuje její hlavní nástroje. Dále se zabývá analýzou kanálů, které jsou využívány v komunikaci evropských témat ze strany Odboru komunikace o evropských záležitostech, Zastoupení Evropské komise v České republice a Informační kanceláře Evropského parlamentu v České republice. Praktická část pak prostřednictvím dotazníkového šetření zkoumá názory a postoje cílové skupiny vůči médiím, informačním kanálům a Evropské unii samotné. Následně propojením teoretické části a výsledků dotazníkového šetření nabízí dílčí návrhy na další komunikaci cílenou na mladou generaci.