Obchodní strategie firmy Evobus - Kendlbacher, Daniela Annette; Cimler, Petr, 1956-; Fuchs, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Bakalářská práce, která je rozdělena do tří částí, se zabývá obchodní strategií společnosti EvoBus Česká republika s.r.o. Cílem práce je analýza obchodní strategie a její následné vyhodnocení. V první části práce je charakterizován autobusový trh v České republice a v Evropě. Druhá kapitola se věnuje hlavním teoretickým poznatkům a definicím k porozumění obchodní a marketingové strategie. Poslední třetí část je část praktická, která představuje společnost EvoBus. Tato kapitola se pomocí PEST analýzy věnuje analýze makroprostředí a dále především analýze obchodní strategie, která je provedena pomocí SWOT analýzy. Tato kapitola taky předkládá jisté strategické návrhy na zlepšení zjištěné obchodní strategie. Na závěr této poslední kapitoly je pomocí marketingového mixu představena marketingová strategie firmy Evobus.
Vedoucí práce: Petr Cimler
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses