Destinační management v České republice : nový systém kategorizace a certifikace - Jakšová, Barbora (2018)
Diplomová práce se zabývá nově zaváděným systémem kategorizace a certifikace organizací destinačního managementu v České republice. Hlavním cílem je zhodnocení požadavků, které systém kategorizace a certifikace klade na organizace destinačního managementu a dále určení přínosů, rizik a nevýhod, které nový systém přináší. V teoretické části jsou uvedeny základní pojmy týkající se tématu a popsán současný stav destinačního managementu. Druhá část popisuje implementační plán a hodnotí možnost plnění stanovených kritérií. Naplnění hlavního cíle práce je dosaženo prostřednictvím analýzy dokumentů popisujících nový systém kategorizace a certifikace a zohledněním poznatků, komentářů a zkušeností z praxe.