Zdieľaná ekonomika a web 2.0 - Ondejková, Ľubomíra (2018)
Diplomová práca sa zaoberá účasťou spotrebiteľov na zdieľanej ekonomike so zameraním na Web 2.0. Jej cieľom je identifikovať motívy vedúce k účasti na zdieľanej ekonomike, ďalej zistiť, aký vplyv majú spoločnosti a iní spotrebitelia na účastníkov zdieľanej ekonomiky prostredníctvom Webu 2.0 a v neposlednom rade preskúmať, aké sú dopady tejto účasti. Teoretická časť je venovaná predstaveniu zdieľanej ekonomiky, jej foriem a Webu 2.0, spolu s rozborom motívov účasti a možného vplyvu Webu 2.0. Obsahom praktickej časti je potom analýza dát získaných z výskumu realizovaného formou dotazníka v rámci cieľovej skupiny mladej generácie.