Spoločný majetok manželov - komparácia právnej úpravy v ČR a SRN - Sadloňová, Lujza; Hásová, Jiřina, 1954-; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Bakalárska práca sa zaoberá právnou úpravou majetkoprávnych vzťahov manželov vo vybraných dvoch štátoch – v Českej republike a Spolkovej republike Nemecko. Po priblížení historického vývoja noriem týkajúcich sa danej problematiky sa pozornosť sústreďuje na platné právne normy upravujúce majetkové vzťahy medzi manželmi v ČR a SRN v súčasnosti. Cieľom bakalárskej práce je porovnať vybrané aspekty právnych úprav, predovšetkým vznik majetkového spoločenstva manželov a formálne a obsahové náležitosti predmanželskej zmluvy, spolu s vyhodnotením ich efektívnosti. Posledná kapitola práce sa stručne zaoberá i úpravou majetkových vzťahov v manželstvách s medzinárodným prvkom, ktoré predstavujú pomerne aktuálny trend.
Vedoucí práce: Jiřina Hásová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses