Perspektivy hospodářské spolupráce ČR a Vietnamu - Tranová, Bao Chau (2018)
Práce se zabývá perspektivy vzájemné spolupráce mezi Českou republikou a Vietnamem a Exportní strategií ČR 2012-2020, v rámci které byl určen cíl diverzifikovat český export do mimoevropských zemí. Jednou z prioritních zemé je Vietnam. Klíčovou částí bakalářské práce je analýza ekonomického prostředí Vietnamu a určit, zda by zde mohla ČR dosáhnout své proexportní politiky. Dále je práce zaměřena na česko-vietnamské vztahy, dohodu o volném obchodu mezi EU a Vietnamem a perspektivními obory pro exportéry.