Podnikatelský plán pro založení kavárny „Funny“ - Šestáková, Jana; Jenčková, Jiřina; Kvítková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce na téma „Podnikatelský plán pro založení kavárny „Funny“ je vypracována, aby sloužila jako reálný podnikatelský plán pro založení originálního konceptu kavárny, který by svým charakterem byl jedinečný na stávajícím českém trhu. Teoretická část práce charakterizuje stravovací služby, informuje o historii kaváren, o současných restauračních a kavárenských trendech. Dále se věnuje činnostem, které souvisejí se založením podniku, definuje možnosti výběru právní formy podnikání a postup při založení podniku. Zároveň vysvětluje pojmy strategický plán, finanční plán a důraz klade na důležitost zpracování analýzy konkurence. Obsahem praktické části je představení kavárny, její nabídky, poslání, detailní analýza konkurenčního prostředí, SWOT analýza nově vznikající kavárny a marketingová analýza. Poslední část, rovněž praktická, se týká realizace projektového plánu. Podrobně vysvětluje obchodní a marketingovou strategii kavárny. Její součástí je výpočet finanční náročnosti na rekonstrukci pronajatého prostoru, kde bude kavárna provozována a propočítána je i návratnost investic. Finální výpočty rozhodnou, zda je podnikatelský plán pro potenciální investory vhodnou volbou.
Vedoucí práce: Jiřina Jenčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses