Řecko : ekonomika a postavení na mezinárodním trhu cestovního ruchu - Ostřanská, Barbora; Abrhám, Josef; Jenčková, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou ekonomiky a cestovního ruchu v Řecku. Snaží se vystihnout pozici cestovního ruchu v národním hospodářství a popsat veškeré faktory, které ať už negativně nebo pozitivně ovlivňují trh cestovního ruchu. První kapitola vymezuje teoretický základ v oblasti mezinárodní ekonomiky a turismu. Druhá kapitola se zabývá analýzou ekonomiky Řecka na základě hlavních ekonomických ukazatelů a sleduje jejich historický vývoj. Součástí této kapitoly je řecká krize, která výrazně ovlivnila ekonomickou situaci tohoto státu. V další kapitole je charakterizována významná pozice cestovního ruchu vůči řecké ekonomice a jsou identifikovány předpoklady pro rozvoj tohoto odvětví. Závěrečná kapitola prezentuje výsledky dotazníkového šetření, které se zabývá postavením Řecka v českém výjezdovém cestovním ruchu. Zahrnuje informace ohledně spokojenosti českých turistů s destinací a mnohé další.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses