Převodní ceny jako překážka podnikání - Sharavina, Anna (2018)
Předmětem diplomové práce "Převodní ceny jako překážka podnikání" je porovnání právní úpravy oblasti převodních cen v České republice a Ruské federaci, vymezení pojmů podnikání z pohledů dvou odlišných legislativních základů výše uvedených států a zhodnocení vlivů zavedení právní úpravy v oblasti převodních cen na podnikání mezi příslušnými zeměmi. Také diplomová práce se zabývá zkoumáním aktuální situace mezinárodního podnikání mezi Českou republikou a Ruskou federací. Závěrem slouží posouzení, zda oblast převodních cen je překážkou v podnikatelské sféře na mezinárodní úrovni.