Proces zaměstnávání cizinců na území ČR - Procházková, Šárka (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou zaměstnávání cizinců na území České republiky. Cílem práce je analyzovat proces zaměstnávání cizinců, najít nedostatky v současném procesu a navrhnout opatření k jeho zlepšení. Práce obsahuje teoretické informace o migraci, historii migrace a informace související s legalizací pobytu a práce cizinců na území ČR. Analýza procesu zaměstnávání cizinců vychází z autorčiných praktických zkušeností, veřejně dostupných informačních zdrojů a výsledků z provedeného dotazníkového šetření.