Komparace start-upového prostředí USA a Německa - Rozbroj, Roman (2018)
Bakalářská práce si klade za cíl popsat a porovnat start-upové prostředí USA a Německa. Práce by měla přispět k objasnění základních rozdílů mezi těmito ekosystémy. V první části se věnuji charakteristice start-upů, rizikového kapitálu a start-upového ekosystému. Tato část zahrnuje také historické a kulturní srovnání. Druhá kapitola se věnuje konkrétním start-upům a VC investicím a zároveň popisuje vliv rizikového kapitálu a start-upů na místní ekonomiky. Na základě použitých metod jsem identifikoval nejen důležitý historický a kulturní vliv, ale i významné rozdíly mezi valuacemi start-upů v těchto zemích.