Komparace start-upového prostředí USA a Německa - Rozbroj, Roman; Sankot, Ondřej, 1988-; Krupka, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Bakalářská práce si klade za cíl popsat a porovnat start-upové prostředí USA a Německa. Práce by měla přispět k objasnění základních rozdílů mezi těmito ekosystémy. V první části se věnuji charakteristice start-upů, rizikového kapitálu a start-upového ekosystému. Tato část zahrnuje také historické a kulturní srovnání. Druhá kapitola se věnuje konkrétním start-upům a VC investicím a zároveň popisuje vliv rizikového kapitálu a start-upů na místní ekonomiky. Na základě použitých metod jsem identifikoval nejen důležitý historický a kulturní vliv, ale i významné rozdíly mezi valuacemi start-upů v těchto zemích.
Vedoucí práce: Ondřej Sankot
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses