Průmysl 4.0 : Systémové řešení výroby pomocí produktů SAP - Chochol, Filip; Jirsák, Petr; Vinš, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou softwarové základny pro aplikaci principů konceptu Průmysl 4.0 ve výrobě. Důraz je kladen na implementaci produktů z balíků SAP MES. V teoretické části je vysvětlen pojem Průmysl 4.0, jeho technologické předpoklady a očekávaný dopad na světovou ekonomiku. Pozornost je dále zaměřena na podnikové informační systémy použitelné ve výrobním procesu, konkrétně pak na firmu SAP a její produkty. V praktické části založené na kvalitativním výzkumu formou virtuálních rozhovorů je analyzován proces zavádění SAP MES ve výrobních závodech respondentů. Hlavním výstupem celé práce je road mapa pro implementaci tohoto softwaru sestavená na základě získaných nejlepších praktik.
Vedoucí práce: Petr Jirsák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses