Rwandská genocida jako mezník ekonomického rozvoje - Kutil, Ondřej (2018)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat ekonomickou situaci ve Rwandě od genocidy po současné období. Práce je rozdělena na tři kapitoly. První kapitola je převážně historická a popisuje události, které vedly ke vzniku genocidy a následně i události genocidy samotné. Druhá kapitola nejprve analyzuje ekonomickou situaci v roce 1995 a poté popisuje a vyhodnocuje vládní strategie a reformy na snížení chudoby a zlepšení ekonomiky v období od roku 1995 až 2006. Třetí kapitola navazuje na druhou a dále se věnuje strategiím a reformám vlády v období 2006 až do současnosti. Tato poslední kapitola je zakončena současnou analýzou ekonomické situace. V závěru shrnuje nejdůležitější aspekty jednotlivých reforem a strategií a zhodnocuje největší úspěchy rwandské ekonomiky za posledních 24 let.