Rwandská genocida jako mezník ekonomického rozvoje - Kutil, Ondřej; Vošta, Milan, 1962-; Bártová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat ekonomickou situaci ve Rwandě od genocidy po současné období. Práce je rozdělena na tři kapitoly. První kapitola je převážně historická a popisuje události, které vedly ke vzniku genocidy a následně i události genocidy samotné. Druhá kapitola nejprve analyzuje ekonomickou situaci v roce 1995 a poté popisuje a vyhodnocuje vládní strategie a reformy na snížení chudoby a zlepšení ekonomiky v období od roku 1995 až 2006. Třetí kapitola navazuje na druhou a dále se věnuje strategiím a reformám vlády v období 2006 až do současnosti. Tato poslední kapitola je zakončena současnou analýzou ekonomické situace. V závěru shrnuje nejdůležitější aspekty jednotlivých reforem a strategií a zhodnocuje největší úspěchy rwandské ekonomiky za posledních 24 let.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses