Analýza marketingové strategie turistické oblasti Toulava - Koblihová, Michaela (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá marketingovou strategií turistické oblasti Toulava. Toulava je region, který se rozkládá na území jižních a středních Čech. Cílem bakalářské práce je analýza stávající marketingové strategie turistické oblasti Toulava, zhodnotit její efektivitu a pomocí dotazníkového šetření navrhnout doporučení a opatření, které by zlepšily situaci o jejím povědomí vůbec. Teoretická část se zabývá obecně cestovním ruchem, marketingem služeb a podrobněji představuje projekt Toulava. Praktická část se už konkrétně věnuje současné marketingové strategii regionu Toulava, kde jsou zmíněny její aktivity a vize do budoucna. Součástí praktické části je i SWOT analýza, a především dotazníkové šetření, na jehož základě jsou v závěrečné části práce vypracovány návrhy a doporučení na vylepšení současné strategie.