Právní aspekty nezaměstnanosti a návrhy řešení - Vitáková, Veronika (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou nezaměstnanosti. Diplomová práce je rozdělena do dvou hlavních částí – teoretické a praktické části. V teoretickém úvodu jsou vymezeny základní pojmy. Následující kapitoly obsahují pohledy na nezaměstnanost, typy nezaměstnanosti, právní úpravu, ohrožené skupiny, politiku zaměstnanosti a vývoj českého trhu práce. V praktické části je provedena analýza nezaměstnanosti v Plzeňském kraji a blíže je popsána aktuální situace v druhé největším městě kraje, a to v Klatovech. Závěrečná část obsahuje dotazníkové šetření a shrnutí hypotéz.