Právní aspekty nezaměstnanosti a návrhy řešení - Vitáková, Veronika; Spirit, Michal, 1943-; Soušková, Milena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou nezaměstnanosti. Diplomová práce je rozdělena do dvou hlavních částí – teoretické a praktické části. V teoretickém úvodu jsou vymezeny základní pojmy. Následující kapitoly obsahují pohledy na nezaměstnanost, typy nezaměstnanosti, právní úpravu, ohrožené skupiny, politiku zaměstnanosti a vývoj českého trhu práce. V praktické části je provedena analýza nezaměstnanosti v Plzeňském kraji a blíže je popsána aktuální situace v druhé největším městě kraje, a to v Klatovech. Závěrečná část obsahuje dotazníkové šetření a shrnutí hypotéz.
Vedoucí práce: Michal Spirit
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses