Služby e-Governmentu v České republice - Kuncová, Jana (2018)
Pokračující globalizace a digitalizace se promítá do všech sfér života občanů České republiky a nevyhýbá se ani oblasti veřejné správy. Tento aktuálně probíhající dynamický vývoj je dán úrovní dosaženého technologického pokroku zejména v oblasti informačních a komunikačních technologií, které se stávají masově dostupné, umožňují procesy ve společnosti zefektivnit a přinášejí zcela nové možnosti. Na moderní a dobře fungující služby e-Governmentu lze pohlížet jako na kapitál, který může Česká republika nabídnout a využít pro svůj další úspěšný hospodářský rozvoj a na cestě ke své prosperitě.