Finančná analýza a medzipodnikové zrovnanie - Šinská, Nikola (2018)
Táto práca sa zaoberá posúdením finančnej situácie a zistením konkurenčného postavenia vybraných podnikov. Práca teda pozostáva z porovnania troch vybratých spoločností v danom odvetví v oblasti hobbymarketov na základe ich finančnej situácie za pomoci jednotlivých metód medzipodnikového zrovnania. Ako kľúčová metóda je použitá finančná analýza. Záverom práce je zhodnotenie a zistenie, ako si na tom stojí firma Mountfield z pohľadu finančnej situácie oproti jej dvom najväčším konkurentom a následné navrhnutie zmien pre zlepšenie finančnej výkonnosti firmy.