Finančná analýza a medzipodnikové zrovnanie - Šinská, Nikola; Kozáková, Petra; Musilová, Iveta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Táto práca sa zaoberá posúdením finančnej situácie a zistením konkurenčného postavenia vybraných podnikov. Práca teda pozostáva z porovnania troch vybratých spoločností v danom odvetví v oblasti hobbymarketov na základe ich finančnej situácie za pomoci jednotlivých metód medzipodnikového zrovnania. Ako kľúčová metóda je použitá finančná analýza. Záverom práce je zhodnotenie a zistenie, ako si na tom stojí firma Mountfield z pohľadu finančnej situácie oproti jej dvom najväčším konkurentom a následné navrhnutie zmien pre zlepšenie finančnej výkonnosti firmy.
Vedoucí práce: Petra Kozáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: finanční analýza; výkonnost podniku; srovnávací metody; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; financial analysis; industrial productivity; comparative methods; master's theses