Benchmarkování jednotlivých funkcí v transakci investičního bankovnictví - Polach, David; Finardi, Savina; Kábelová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
V současném globálním světě jsou převodní ceny mezi spojenými osobami velkým tématem, jelikož mohou ovlivňovat poměrně zásadně základy daně Skupiny v jednotlivých jurisdikcích, kde tato Skupina operuje. Tato diplomová práce se soustředí na to, jak lze nastavit a obhájit nastavení převodních cen z pohledu OECD v komplexních transakcích ve finančním sektoru, konkrétně v investičním bankovnictví, které mají globální charakter. Transakce investičního bankovnictví jsou zanalyzovány ve třech základních skupinách: (1) Fúze a akvizice; (2) Kapitálové akciové trhy; (3) Kapitálové trhy s dluhovými nástroji. V první části je představena problematika převodních cen z pohledu OECD včetně databází, které lze použít na nalezení srovnatelných transakcí. V druhé kapitole je představen sektor investičního bankovnictví, který zahrnuje přestavení produktů, největších investičních bank a základních statistických údajů o sektoru. Ve třetí části je v detailu přestaven a vysvětlen hodnotový řetězec jednotlivých transakcí a v poslední části jsou představeny možnosti, jak benchmarkovat jednotlivé funkce včetně obhájení srovnatelnosti vybraných transakcí k porovnání.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses