Pojištění motorových vozidel na českém trhu - Václavík, Michael (2018)
Tato práce se zabývá současným stavem českého pojistného trhu se specializací na autopojištění. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy jako pojistný trh, subjekty na trhu a základní možnosti distribuce. Praktická část se věnuje analýze vývoje pojistného trhu v České republice se zaměřením na pojistné produkty, týkající se pojištění motorových vozidel. Je popsána současná situace pojištění odpovědnosti z provozu vozidel a havarijního pojištění. Následně jsou charakterizovány a porovnány dílčí parametry pojistných produktů GAP (Guaranteed asset protection) a prodloužených záruk.