Strukturální fondy EU se zaměřením na regionální operační programy v období 2007-2013 - Ryšavá, Tereza (2018)
Bakalářská práce se zabývá využitím finančních prostředků ze strukturálních fondů EU v cestovním ruchu v České republice. Práce je zaměřena především na čerpání prostředků pomocí regionálních operačních programů v programovém období 2007-2013. Hlavním cílem této práce je zjistit, jak jsou finanční prostředky využívané, jaká je efektivita jejich využívání v jednotlivých regionech a jaké jsou dopady čerpání evropských dotací. Teoretická část práce se zabývá vymezením důležitých pojmů a souvislostí v oblasti regionální politiky a cestovního ruchu. Praktická část obsahuje přehled regionálních operačních programů a analýzu realizovaných projektů zaměřených na podporu cestovního ruchu v období 2007-2013. V závěru praktické části jsou zhodnoceny pozitivní a negativní dopady evropských dotací na rozvoj regionu.