Export demokracie v diskusii na pôde OSN - Bečkerová, Alica (2018)
Hlavnou témou bakalárskej práce je export demokracie. Práca je interpretáciou zahraničnej politiky USA v oblasti exportu demokracie na konkrétnom príklade v Iraku. Cieľom tejto práce je analyzovať, ako sa zmena režimu v Iraku riešila na pôde OSN a ako bol tento dôvod prezentovaný v diskusiách BR OSN Spojenými štátmi ako príčina intervencie. Keďže vojenský zásah je podľa OSN zakázaný, práca analyzuje, ako prebiehala zmena režimu v Iraku podľa medzinárodného práva a ako sa k tomuto kroku stavalo OSN.