Export demokracie v diskusii na pôde OSN - Bečkerová, Alica; Dubský, Zbyněk, 1974-; Stejskalová, Kristýna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Hlavnou témou bakalárskej práce je export demokracie. Práca je interpretáciou zahraničnej politiky USA v oblasti exportu demokracie na konkrétnom príklade v Iraku. Cieľom tejto práce je analyzovať, ako sa zmena režimu v Iraku riešila na pôde OSN a ako bol tento dôvod prezentovaný v diskusiách BR OSN Spojenými štátmi ako príčina intervencie. Keďže vojenský zásah je podľa OSN zakázaný, práca analyzuje, ako prebiehala zmena režimu v Iraku podľa medzinárodného práva a ako sa k tomuto kroku stavalo OSN.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses