Důchodový systém ČR v kontextu populačního vývoje v komparaci se Švédskem - Machová, Bára (2018)
Bakalářská práce je zaměřena na důchodový systém ČR. První kapitola je čistě teoretického charakteru. Využívá převážně popisné metody a jejím hlavním tématem je systém sociálního zabezpečení. Druhá kapitola poskytuje základní informace o demografických změnách, které mají dopady na důchodový systém. Konkrétně se zabývá světovým trendem stárnutí populace, který má na důchodové systémy největší dopad. V poslední kapitole je charakterizován švédský důchodový systém. Kapitola porovnává systém NDC a český důchodový systém a v závěru polemizuje nad případným zavedením NDC systému v České republice.