Důchodový systém ČR v kontextu populačního vývoje v komparaci se Švédskem - Machová, Bára; Kačírková, Eliška; Chvátalová, Iva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Bakalářská práce je zaměřena na důchodový systém ČR. První kapitola je čistě teoretického charakteru. Využívá převážně popisné metody a jejím hlavním tématem je systém sociálního zabezpečení. Druhá kapitola poskytuje základní informace o demografických změnách, které mají dopady na důchodový systém. Konkrétně se zabývá světovým trendem stárnutí populace, který má na důchodové systémy největší dopad. V poslední kapitole je charakterizován švédský důchodový systém. Kapitola porovnává systém NDC a český důchodový systém a v závěru polemizuje nad případným zavedením NDC systému v České republice.
Vedoucí práce: Eliška Kačírková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses