Vstup nových členských zemí do ERM II - praktické zkušenosti a implikace pro další státy - Mitrevski, Mitko; Šaroch, Stanislav, 1970-; Valík, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Hlavním cílem této bakalářské práce je popsat Evropský mechanismus směnných kurzů ERM (původní a ERM II), analyzovat a porovnat zkušeností vybraných států, které do ERM II a do eurozóny už vstouply a analyzovat připravenosti a formulovat doporučení k vstupu pro vybrané země EU, které se do ERM II teprve chystají vstoupit. K tomuto účelu se analýzují data a informace o 7 státech Evropské unie – 4 státy, které již jsou členy eurozóny (Slovinsko, Estonsko, Lotyšsko a Litva) a 3 státy mimo eurozóny (Chorvatsko, Bulharsko a Česká republika).
Vedoucí práce: Stanislav Šaroch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses