Dědictví jako změna vlastnického práva - Tomešová, Aneta (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá dědickým právem jako takovým a posléze se podrobněji soustředí na vydědění nepominutelného dědice. Cílem práce je podrobněji seznámit čtenáře s problematikou vydědění, zhodnotit důvody k němu vedoucí a rozebrat možnou obranu nepominutelného dědice před vyděděním. Pomocí praktických příkladů je zde demonstrováno, že důvody vydědění jsou často sporné a musí být posuzovány v souvisejícím kontextu.