Dědictví jako změna vlastnického práva - Tomešová, Aneta; Spirit, Michal, 1943-; Kostelanský, Ludvík; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá dědickým právem jako takovým a posléze se podrobněji soustředí na vydědění nepominutelného dědice. Cílem práce je podrobněji seznámit čtenáře s problematikou vydědění, zhodnotit důvody k němu vedoucí a rozebrat možnou obranu nepominutelného dědice před vyděděním. Pomocí praktických příkladů je zde demonstrováno, že důvody vydědění jsou často sporné a musí být posuzovány v souvisejícím kontextu.
Vedoucí práce: Michal Spirit
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses