Dědické právo v ČR - nové právní instituty zavedené v OZ - Šimek, Jáchym (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá novými hmotněprávními instituty dědického práva, které zavedl současný občanský zákoník. Práce se nevěnuje komplexně právní úpravě dědického práva v České republice, ale zaměřuje se pouze na nejvýznamnější změny a novinky. Důraz je kladen především na instituty odkazu a dědické smlouvy. Teoretické části jsou doplňovány praktickými příklady, jejichž cílem je přiblížit danou problematiku, popřípadě poukázat na nedostatky současné právní úpravy.