Dědické právo v ČR - nové právní instituty zavedené v OZ - Šimek, Jáchym; Spirit, Michal, 1943-; Kříž, Radim, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá novými hmotněprávními instituty dědického práva, které zavedl současný občanský zákoník. Práce se nevěnuje komplexně právní úpravě dědického práva v České republice, ale zaměřuje se pouze na nejvýznamnější změny a novinky. Důraz je kladen především na instituty odkazu a dědické smlouvy. Teoretické části jsou doplňovány praktickými příklady, jejichž cílem je přiblížit danou problematiku, popřípadě poukázat na nedostatky současné právní úpravy.
Vedoucí práce: Michal Spirit
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses