Strategická analýza mikrookolí podniku EKONOM AG SERVIS , s.r.o. - Körberová, Kristýna; Sieber, Patrik, 1977-; Rychnovský, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem této bakalářské práce je získání informací významných pro strategické rozhodování společnosti EKONOM AG SERVIS, s.r.o. pomocí analýzy jejího mikrookolí. Na základě výstupu z provedené strategické analýzy by měl být podnik schopný posoudit správnost jeho současné strategie a jeho konkurenceschopnost. Navrhovaná doporučení by také měla pomoci vedení společnosti při plánování budoucí strategie.Práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části jsou s využitím odborné literatury popsány základní pojmy a také metody strategické analýzy. Mezi nejvýznamnější použité metody patří analýza odvětví, Porterův model 5 sil, benchmarking a SWOT analýza. Praktická část obsahuje nejprve představení společnosti a vymezení trhu. Následně je využito metod popsaných v teoretické části k analýze mikrookolí podniku. Získané poznatky z jednotlivých analýz jsou shrnuty ve SWOT analýze. V návaznosti na ni jsou navržena doporučení pro rozvoj firmy.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses