Analýza a návrhy na zlepšení marketingové a komunikační strategie Rodinného pivovaru BERNARD a.s. - Jandáček, Jan (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou marketingové a komunikační strategie pivovaru Bernard. Cílem práce je zhodnotit současnou marketingovou strategii společnosti a na základě analýz navrhnout zlepšení. První teoretická část obsahuje představení společnosti Bernard a jeho produktů, popis základních pojmů marketingu, popis marketingového mixu, marketingových situačních analýz a strategií v teoretické rovině. Druhá praktická část se zabývá analýzou a zhodnocením společnosti, obsahuje analýzu marketingového mixu, situační a PEST analýzu, BCG Matici, zhodnocení a analýzu konkurence a konkurenčních skupin a SWOT analýzu. Závěrečná třetí část práce obsahuje vyhodnocení veškerých realizovaných analýz a šetření a návrhy a doporučení na zlepšení marketingové a komunikační strategie společnosti.