Neoprávněné užití fotografie na internetu - Stará, Evženie-Jitka (2018)
Tato práce se zabývá neoprávněným užitím fotografií na internetu. Práce si klade za cíl zjistit, jakými způsoby může autor fotografického díla chránit svou vytvořenou práci před neoprávněnými zásahy v rámci českého práva. Práce definuje pojem autorského práva a autorského díla, kterým je zde fotografie. Dále se věnuje licenčním smlouvám, ochraně autorských práv a kolektivní správě. V praktické části je provedeno dotazníkové šetření na reprezentativním vzorku uživatelů internetu s cílem zjistit jejich znalosti v oblasti autorského práva a umísťování fotografií na internet.