Neoprávněné užití fotografie na internetu - Stará, Evženie-Jitka; Votava, Tomáš; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato práce se zabývá neoprávněným užitím fotografií na internetu. Práce si klade za cíl zjistit, jakými způsoby může autor fotografického díla chránit svou vytvořenou práci před neoprávněnými zásahy v rámci českého práva. Práce definuje pojem autorského práva a autorského díla, kterým je zde fotografie. Dále se věnuje licenčním smlouvám, ochraně autorských práv a kolektivní správě. V praktické části je provedeno dotazníkové šetření na reprezentativním vzorku uživatelů internetu s cílem zjistit jejich znalosti v oblasti autorského práva a umísťování fotografií na internet.
Vedoucí práce: Tomáš Votava
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses